Showcases

Background Image

join our facebook group

 

 

Nositelj projekta:

uos

 

Partneri:
 pozitiva samobor

grad samobor

 drustvo pedagoga banner
 
10 May, 2016

Solarna utičnica, gutač plamena, daljinski upravljana robotska ruka, bežični punjač malih aparata, magnetski levitator, eko kuća s obnovljivim izvorima energije, solarna vozila, samo su neke od ideja i inovacija učenika i studenata iz Ivanić-Grada, Samobora, Kutine, Koprivnice, Bjelovara, Rijeke, Velike Gorice, Zagreba, Osijeka i drugih gradova koji se od jučer predstavljaju na 1. međužupanijskoj izložbi inovacija u Ivanić-Gradu. Samobor zastupaju učenici Srednje strukovne škole i Osnovne škole Milana Langa.

14 Mar, 2016

Mrkva je punk! Izvan “mainstreama”. U suprotnom smjeru od ostalih. Tako će svoju ponudu opisati vlasnici jedinog veganskog bara u Samoboru. Odnosno, jedinog “biljnog bara”, naglašavaju prijatelji Ivan Pentek, Ivor Madžar i Neven Milić. Ne veganskog. Jer reći “veganski” bilo bi etiketiranje.

08 Mar, 2016

Stevica Kuharski, osnivač jednog od najpoznatijih hrvatskih studija za proizvodnju mobilnih aplikacija IT4U, svoj udio prodao je zagrebačkoj tvrtki Intersat telekomunikacije i prebacio se na robotiku. I dok IT4U prolazi kroz rebranding i izvoznu ekspanziju, gdje Kuharski uz savjetničku funkciju i dalje ima i mnogo operativnih planova, njegovu pozornost sada zaokuplja autonomna robotska kosilica Alamo.

08 Mar, 2016

Zagrebački dostavni online servis u fazi je testiranja, ali samo u prvih pet dana prijavilo se 110 vozača i 70-ak mušterija. Od klasične dostavne službe jeftiniji su i do 20 posto Vrelo, sunčano jutro 21. srpnja 2015. godine u povijesti zagrebačkog startupa Locodels jednom će vjerojatno biti upisano zlatnim slovima. Vozač registriran pod nickom Beta T. tog je jutra iz zapadnog pregrađa krenuo točno u 9.56 sati, prošao 11,6 kilometara i u središte Zagreba 27 minuta kasnije dostavio važan paket: rakiju i čvarke. Za volanom svojeg Chrysler PT Cruiser kabrioleta bio je Stevica Kuharski, osnivač i idejni začetnik, a prvu pokusnu vožnju odradio je uspješno.

09 Feb, 2016

Andrejas Nikl jedan je od rijetkih muškaraca svog kraja koji radi ovaj tradicionalni "tenki kolač".S tetovažom na rukama. I piercingom u obrvi. Andrejas Nikl na prvi pogled ne odaje dojam tradicionalnog. No kad uđe u obiteljsku kuću među svoje radnice, stavi “fertun” i primi tijesto u ruke, Andrejas je jedan od rijetkih muškaraca samoborskog kraja koji i žmirećki zna izraditi tradicijske slastice i pogače. Odrastao u pekarnici svojih roditelja, vrlo je rano naučio peći i rudarsku greblicu, čiji se recept i tehnika izrade čuvaju već generacijama, i to od 15. stoljeća.

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.