Showcases

Background Image

join our facebook group

 

 

Nositelj projekta:

uos

 

Partneri:
 pozitiva samobor

grad samobor

 drustvo pedagoga banner
 
09 Sep, 2015

Ovom prilikom najavljujemo „Susret mladih obrtnika" koji će se održati 16. listopada 2015.g. (petak), od 14.-18 sati u Srednjoj školi Samobor, Andrije Hebranga 26 u Samoboru. Ta manifestacija okupit će učenike 3. 4. razreda srednjih škola i poznate obrtnike/poduzetnike koji će moći prezentirati učenicima i nastavnicima svoje obrte, poduzeća i svoj rad.

Cilj Susreta je prezentirati samoborsko obrtništvo prema mladima i upoznati ih sa svim karakteristikama poduzetničkog života. Učenici će na „okruglom stolu“ pod temom: „mladi u poduzetništvu/obrtništvu“  moći neposredno pitati sve ono što ih zanima, a vezano je za poduzetništvo i poduzetničko učenje koje ih čeka tijekom njihova života.

Susret, također predstavlja promociju novih trendova Obrtništvu/poduzetništvu prema sudionicima učenicima kroz: prezentaciju mladih inovatora koji se pripremaju na Međunarodni sajam inovacija u Nürnbergu, prezentaciju svih partnera u projektu, smotru zajednice tehničke kulture grada Samobora te stručna predavanja o novim tehnologijama u obrtništvu. Treba napomenuti da se Susret organizira i povodom Dana Grada Samobora što dodatno naglašava obrtničku tradiciju i usmjerenost grada Samobora prema poduzetništvu u budućnosti, a mladi jesu budućnost ovog grada.

Susret se sastoji od 3 dijela:

* Okrugli stol

  • okrugli stol planiran je kao prezentacija naših obrtnika i poduzetnika s područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika gdje bi učenici na primjerima dobre prakse dobili dojam poslovanja obrta i poduzeća te mogli postavljati direktna pitanja našim predstavnicima obrtništva i poduzetništva.

 

* Predavanja „Nove tehnologije (sustav pametnih kuća)“

  • učenici će slušati predavanja o novim tehnologijama i „Sustavu pametnih kuća“ koji je od ove jeseni uveden kao novi kurikulum u srednju strukovnu školu Samobor pod vodstvom predsjednika Zajednice tehničke kulture Hrvatske-Ivana Vlainića.

  • 5 mladih inovatora pod vodstvom Ivana Vlainića i na temelju provedenih inovatorskih radionica, predstaviti će svoje inovacije koje su svojim vrijednim rukama napravili tokom mjeseca rujna te će dvoje najkreativnijih sa voditeljem i mentorom 29.listopada 2015. otputovati na sajam inovacija IENA u Nürnberg (Njemačka) gdje će svoje proizvode i prezentirati.

* Prezentacija Partnera

  • Partneri projekta „Mladi obrtnici-novi poduzetnici“ su: Grad Samobor, Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor“ te „Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor“ koji će zajedno sa nositeljem projekta „Udruženjem obrtnika Samobor“, prezentirati svoj rad te biti na raspolaganju za sva pitanja.

* Program:

  • 14:00 - Uvod, predstavljanje projekta
  • 14:20 - Okrugli stol sa gostima i prezentacijama:
Prezentacije od 15 min:
- Future work skills - M. Smadilo, IBM
- Obnovljivi izvori energije i energetski efikasna gradnja - I. Vlainić
Predstavljanje tvtki:
- Ivana Simić -LIM SAMOBOR d.o.o.
- Davor Hude – TELEGRA d.o.o.
- Pongrac - Chief Technical Officer (CTO) tvrtke Rimac Automobili d.o.o.
- Stjepan Bašić – S.B.S. d.o.o. – direktor
- ostali obrtnici i poduzetnici
  • 15.00 – 15.30 - Prezentacija partnera
- Udruga za održiv razvoj "Pozitiva Samobor" ( anketa prema učenicima )
  • 15.30 – 16.00 – domjenak
  • 16.00 – 18.00 – Smotra Zajednice tehničke kulture grada Samobora i Zagrebačke županije

 

Susret je organiziran u sklopu tjedna cjeloživotnog učenja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koji traje od 28. rujna do 4. listopada 2015.g. koja će tom prilikom dijeliti promotivne materijale vezane za tjedan cjeloživotnog učenja.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja.

 

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.