Showcases

Background Image

join our facebook group

 

 

Nositelj projekta:

uos

 

Partneri:
 pozitiva samobor

grad samobor

 drustvo pedagoga banner
 
25 Jan, 2016

Pozitiva Samobor nastoji probuditi zanimanje mladih za poduzetništvo i aktivizam kao jedan od partnera u EU projektu  „Mladi obrtnici – novi poduzetnici“. Projektom učenike se želi motivirati da razmišljaju poduzetnički, a obrtnike i poduzetnike se želi uključiti kako bi na mlade, ali i ljude koji rade s mladima (učitelje, roditelje i ostale) prenjeli primjere dobre prakse, iskustva i potrebe iz realnog sektora.

Gost predavač na "Susretu mladih obrtnika" 16.10.2015. bila je i gđa. Mihaela Smadilo iz IBM-a koja je govorila o novim vještinama, Future work skills 2020, koje će do 2020. godine biti potrebne za poduzetništvo i poslovanje te općenito snalaženje u današnjem i budućem svijetu unutar poduzetništva i tržišta rada. Po njenom mišljenju te su vještine već potrebne i nikako ne trebaju biti ostavljene za nešto što nas tek čeka već nešto na čemu je potrebno raditi već danas.

Globalna povezanost, pametni strojevi i novi mediji samo su neki od čimbenika koji mijenjaju način kako promišljamo o radu, što čini rad i vještine koje ćemo trebati kako bi dali prodiktivni doprinos u sljedećih 10 godina. Mladi trebaju razvijati potrebne vještine, što mogu kroz neformalnu edukaciju, kulturu volontiranja, putovanja i radu u zajednici kroz udruge. Europska unija podržava takve aktivnosti među mladima u čemu možete sudjelovati i vi, a kako, saznajte u Pozitivi Samobor

Zato smo se uključili i u Erasmus razmjenu mladih "Get Employed" koja se provela u Samoboru, na poziv organiziratora iz udruge "Outward Bound Croatia". Predstavnici UOS-a i Pozitive Samobor sa Mihaelom Smadilo koja je održala prezentaciju "Future work skills 2020" razgovarali su sa mladima iz 5 država i odgovarali na njihova pitanja. Bilo vrlo korisno iskustvo i za nas kao nositelja projekta "Mladi obrtnici - novi poduzetnici" i za mlade koji su dobili neka nova sazanja iz realnog sektora. 

Mladi, razvijajte svoje vještine. Poduzetništvo je širok pojam i poduzetnički pristup i razmišljanje traži se među zaposlenicima tvrtki. Volontiranjem se pomaže ne samo društvu i potrebitima već unutar volontiranja okrenuti smo i samima sebi, stvaramo nove kontakte i širimo mrežu poznanstava, razvijamo svoje mogućnosti kroz iskustvo, promišljamo o novim idejama  i naravno učimo.

Javite se. Ako ste u Samoboru i okolici, možete se javiti u Udruženje obrtnika Samobor u kojem će vas uputiti gdje možete razvjati svoje vještine i pomoći ukoliko imate ideju i želite pokenuti vlastiti posao.  

 

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.