Showcases

Background Image

join our facebook group

 

 

Nositelj projekta:

uos

 

Partneri:
 pozitiva samobor

grad samobor

 drustvo pedagoga banner
 
23 Apr, 2018

„ I ove godine, uz potporu Srednje strukovne škole Samobor,  Hrvatske gospodarske komore te u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Udruga inovatora Hrvatske organizirala je sudjelovanje svojih članova i članica na 46. Salonu inovacija u Ženevi. Na ovoj, jednoj od najprestižnijoj međunarodnoj inovatorskoj manifestaciji u svijetu, Hrvatska selekcija sudjeluje po dvadeset četvrti puta za redom. Ove godine Udruga inovatora Hrvatske predstavlja 8 inovacija hrvatskih inovatora.

Na 46. Salonu inovacija koji se održavao od 11. do 15. travnja 2018. , među 822 inovatora iz 40 zemalja svijeta koje predstavljaju više od 1000 inovacija ,sudjelovali su i mladi samoborski inovatori sa svojim projektom: 3D ZNANSTVENA PODMORNICA autora Josipa Oroza, Lovre Stipanovića, Martina Sokolovića, te mentora Ivana Vlainića.

Samoborski mladi inovatori zasluženo su dobili: Zlatnu medalju za svoju inovaciju i posebno priznanje Udruge inovatora Kine i Njemačke.

Osvojena medalja međunarodna je potvrda kvalitete inovacije, koja je prije ovog natjecanja osvojila zlatnu medalju na smotri inovacija u Nurnbergu 2018., Iloku Inventum 2017., zlato na međužupanijskoj smotri inovacija u Ivanić-Gradu, medalju na međunarodnoj izložbi inovacija ARCA u Zagrebu i prvo mjesto na državnoj smotri radova održanoj u Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, i to u konkurenciji od 68 radova na kojoj su sudjelovali učenici iz škola s cijelog područja Republike Hrvatske.

Za "zlatne" učenike i njihovog mentora organiziran je i doček u prostorima Srednje strukovne škole Samobor, a među brojnim gostima prvi su im čestitali Stjepan Črnjak, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Samobora, i nastavnica Ivka Maganjić, koja je u ime škole održala prigodan govor.

 

 

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.