Showcases

Background Image

join our facebook group

 

 

Nositelj projekta:

uos

 

Partneri:
 pozitiva samobor

grad samobor

 drustvo pedagoga banner
 
04 Feb, 2020

Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika razvija projekte i programe za mlade s ciljem podizanja kvalitete njihova života u lokalnoj zajednici. Jedno od područja našeg djelovanja je i promocija bogate lokalne gastronomije i kulturne baštine kojom Samobor obiluje.

U taj proces uključeni su i naši članovi, mladi obrtnici koji svojim radom, entuzijazmom i talentima doprinose promociji samoborske gastronomije i kulturne baštine.

U prosincu 2019. godine Udruženju je odobren projekt pod nazivom „Coolinary youth“ u okviru Erasmus+ programa Europske unije u ukupnom trajanju od 5 mjeseci. Projekt je usmjeren na podizanje svijesti i razumijevanja mladih o različitim kulturnim naslijeđima u gastronomiji i različitim kulturološkim razlikama, a s ciljem da prihvate vlastiti identitet i poštuju međukulturne različitosti. Mlade osobe iz različitih kulturnih podneblja na razmjeni će naučiti više o razlikama i sličnostima u kulturi i gastronomiji između zemalja sudionica, raditi će u multikulturalnom okruženju i razmjenjivat će vlastite ideje i iskustva. Jedan od rezultata projekta biti će "Coolinary youth" brošura s receptima koje će mladi osmisliti tijekom razmjene, a koju će mladi predstaviti na manifestaciji "Slatki Samobor".

Razmjena mladih održat će se u Samoboru, od 30.03. do 05.04.2020. Iz 5 europskih zemalja (Španjolska, Turska, Italija, Slovačka i Hrvatska) dolazi nam 30 mladih osoba koje će kroz teoretske i praktične radionice u trajanju od 7 dana stvarati projektne rezultate, kroz kuhanje, osmišljanje i izradu brošure s receptima, posjete lokalnim obrtnicima te izradu "lažnih" kolača koje će zajedno s brošurom predstaviti javnosti posljednjeg dana svog boravka.

Cjelokupan proces provedbe projekta moguće je kontinuirano pratiti na društvenim mrežama i službenim stranicama Udruženja obrtnika Samobor.

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.