Showcases

Background Image

join our facebook group

 

 

Nositelj projekta:

uos

 

Partneri:
 pozitiva samobor

grad samobor

 drustvo pedagoga banner
 
25 Aug, 2015

Na prostoru između Samoborskog gorja i plodne Savske doline, Žumberka i Okića smjestio se Samobor, jedan od najljepših gradova Zagrebačke županije. O kontinuitetu života na ovom području govore arheološki nalazi iz pretpovijesnih i povijesnih razdoblja. Ovo područje je raskrižje putova i sjecište mnogih kultura koje su ostavile svoj trag.

Samobor je udaljen od grada Zagreba samo 20 kilometara, a od graničnog prijelaza sa Slovenijom u Bregani samo četiri kilometra. Izgradnjom autocesteZagreb - Ljubljana Samobor je postao još pristupačnije odredište mnogih turista i izletnika. Grad Samobor je dio Zagrebačke županije.

Samobor je 16. najveći grad u Hrvatskoj, a drugi najveći u županiji. Prema popisu stanovništva 2011. godine, Samobor je imao 37.633 stanovnika (izvor: Državni zavod za statistiku). Gustoća naseljenosti iznosila je 151 stanovnika po km².

Samobor Dan Grada svečano obilježava trećeg vikenda u mjesecu listopadu, na dan kada povjesničari procjenjuju da je kralj Bela IV. 1242. godine Samoboru darovao Povelju slobodnog kraljevskog trgovišta.

Grad u svojoj nadležnosti organizira manifestacije iz djelokruga prosvjete i tehničke kulture.

ULOGA U PROJEKTU:

 Uloga  (Odjel za društvene djelatnosti) će biti kontaktiranje i organizacija prijevoza učenika samoborskih i područnih osnovnih škola na lokaciju aktivnosti „Dojdi osmaš u Samobor“ te osigurati infrastrukturu i dozvole za održavanje aktivnosti.

Predstavnici Grada će biti u stalnom kontaktu sa Samoborskim srednjim školama i Udruženje obrtnika Samobor kao pomoć u organizaciji manifestacije „Dojdi osmaš 2016.“

KAPACITET GRADA:

Grad Samobor - na čelu grada je gradonačelnik Krešo Beljak mag.educ.geogr., zamjenici gradonačelnika Željko Stanec te Sanja Horvat Iveković dipl.iur.

Upravni odjel ispred Grada Samobora koji će biti izravno nadležan kao provedbeno tijelo bit će -Upravni odjel za društvene djelatnosti s pročelnikom Jurom Horvatom.

Upravni odjel za društvene djelatnosti obavlja poslove koji se odnose na predškolski odgoj i obrazovanje, osnovno i srednje školstvo, kulturu, sport, tehničku kulturu, zdravstvo, socijalnu skrb, hrvatske branitelje iz Domovinskog rata te ostale poslove koji su mu stavljeni u nadležnost. Upravni odjel usklađuje rad ustanova, organizacija i udruga koje djeluju u oblastima iz stavka 1. ovog članka i obavlja poslove vezane uz stipendiranje učenika i studenata.

 

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.